ICE Net – En Gigantisk Liten Kjempe i Mobiljungelen

ICE Net (Ice) har hatt en formidabel utvikling de senere år

I dagens verden av teknologier skjer en ny utvikling og innovasjon hver dag. For å takle det skiftende miljøet er det behov for å oppgradere oss selv. Internett og bredbåndstjeneste var en slik oppfinnelse som forandret livene våre for alltid. Det hjelper oss å bygge bro og bringe oss nærmere hverandre. Det ga oss makt til å dele informasjon med mange mennesker på en gang.

En av de enkleste og raskeste måtene du får tilgang til internett på, er gjennom mobiltelefoner. Det er en revolusjonerende bragd i internettverdenen. Bredbånd som tidligere bare var tilgjengelig på datamaskiner, kan nå også brukes på den lille datamaskinen du har i lommen og hånda store deler av din våkne tid. Den eneste ideen bak etableringen av mobilt bredbåndstjeneste er å gi brukeren muligheten til å få tilgang til internett når som helst og hvor som helst uten å ha blitt koblet opp til kontor og stasjonære datamaskiner. Internett med rask hastighet kan brukes når du sitter hjemme, eller på en restaurant, pub, kjøpesenter etc.

Det andre navnet som kan gis til mobilt bredbåndstjeneste er bærbart internett. Det har gjort kommunikasjonen enklere og lettere tilgjengelig. Mobilt bredbånd er veldig enkelt å bruke, og enhver aktivitet som kan utføres på en datamaskin eller en bærbar PC kan også gjøres ved hjelp av et mobilt bredbånd. Det fungerer veldig likt det til et trådløst internett.

Hvorfor er ICE Net blitt en så suksessrik mobiloperatør?

“Mitt team og jeg ser frem til å låse opp det betydelige potensialet vi ser i det norske markedet,” sier administrerende direktør Eivind Helgaker. Selskapet planlegger å lansere et børsnotering av børsnoterte aksjer på Oslo Børs. Access Industries, som for tiden er majoritetsaksjonær, vil “forbli en betydelig aksjonær”, heter det.

“I løpet av de siste tre årene har Ice Group vokst sin totale smarttelefonmarkedsandel i Norge fra null til 7,4%,” sa Helgaker. “Nøkkelen har vært ærlig kundekommunikasjon uten skjulte avgifter eller liten skrift i kontraktene våre, pluss svært konkurransedyktige produkter.”

Selskapet ledes av Hans-Holger Albrecht, en tidligere president og administrerende direktør i Millicom International, som nå er administrerende direktør i Deezer, en av de største musikkstrømmetjenestene i hele verden. Han sa: “Vi har bygget en sterk plattform i Skandinavia det siste tiåret og har gjennomført en rekke strukturelle endringer det siste året for å forenkle vår virksomhets- og eierstruktur og for å fokusere vår virksomhet i Skandinavia.”

I 2005, da Jan Freese kunngjorde Nordisk Mobiltelefons planlagte 450 MHz-nettverk, påpekte han at “finansiell muskel” ville være nødvendig for å muliggjøre et nytt CDMA-nettverk i alle de tre nordiske landene samtidig. En investering i størrelsesorden 2 milliarder svenske kreves bare i Sverige.

Da de nye NMT-tjenestene ble lansert i februar 2007, hadde eiergruppen utvidet. Gründeren Arnfinn Röste var fortsatt med, men nå eide de største eierandelene av det norske konsernet Orkla, Siminn (Island Telecom) – og Qualcomm. Til tross for disse nye kapitalintensive eierne, gikk imidlertid ting sakte.

ICE.Net ble navnet

I mars 2008 ble det kunngjort at operatørens navn skulle endres til Ice net slik at det ville ha samme navn ikke bare i Sverige og Norge, men også i det tredje landet der den hadde fått lisens, Danmark . Like etterpå uttalte operatøren at det ville være den første til å oppheve roamingavgiftene mellom landene. Disse anklagene ville også bli opphevet i Polen, Irland og Island, hvor Ice.net også planla å operere.

Imidlertid mistet prosjektet raskt motgangen. Det var åpenbart at eierne hadde forskjellige meninger. En rettighetsemisjon ble lansert, men ble ikke fullt ut tatt opp. Qualcomm nektet for eksempel å delta og ble anklaget for forræderi. I november 2008 ble Nordisk Mobiltelefon forpliktet til å søke om restrukturering av virksomheten i Norge og Sverige. Det hadde gjeld på 434 millioner svenske kroner og blant de største kreditorene var China Development Bank, Huawei og Teracom.

I dag har selskapet skiftet navn til å bare hete Ice. -net er fjernet. Men, mobiloperatøren er den samme spretne og spreke leverandøren den har vært i årevis. De har vært en game-changer for mange tjenester, og har siste året vært på markedet med 100% gratis mobilabonnement til barn under 13 år. Og foreldre trenger ikke engang være kunder. Dette har de andre til gode å lansere enda, selv om det har gått rundt et års tid siden Ice kom med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.