Hvordan velger du riktig ERP system til din bedrift

Enterprise Resource Planning, eller ERP, refererer vanligvis til en serie programvareverktøy som er tilgjengelige for å håndtere en hel rekke daglige forretningsoppgaver.

Et ERP-system integrerer typisk en rekke applikasjoner for bruk på tvers av virksomheten i en plattform. Dette kan omfatte oppgaver som regnskap, prosjektstyring og forsyningskjededrift.

En komplett ERP-pakke har også en tendens til å inkludere ytelsesstyringsprogramvare som er innebygd for å hjelpe med å planlegge, budsjettere og forutsi en virksomhets samlede økonomiske resultater.

Store og små organisasjoner er avhengige av ERP-systemer som hjelper deg med å administrere daglige aktiviteter og operasjoner, samtidig som de minimerer bruken av for mange forskjellige programvarepakker og databaser.

Fordeler med ERP systemer

Nå som vi har ryddet opp noen misforståelser, er det på tide å gå over til hvorfor selskaper over hele verden implementerer ERP-programvare. Les artikkelen: ERP System – Hva er Egentlig det? | FrittRegnskap

ERP systemer er en ressurs for mange organisasjoner. De gjør virksomheten din jevnere ved å forene og beskytte informasjonen din, automatisere prosesser og produsere lettforståelige trender. Med disse og mange flere muligheter, gjør fordelene med ERP-systemer i en organisasjon din daglige drift og langsiktige planlegging mer effektiv. Nedenfor er flere av de største ERP-fordelene når du implementerer denne typen programvare:

Fokuserte IT-kostnader

Selv om et ERP verktøy ofte er en stor investering, kan det forene IT-kostnadene dine og forbedre effektiviteten. I stedet for å bruke ressurser på flere systemer som alle trenger dedikert personell, infrastruktur, supportteam og lisenser, kan du fokusere alle disse kostnadene i ett ERP. I tillegg, hvis du bruker mer på forskjellige systemer enn du ville gjort på en sentralisert ERP, kan du til og med spare på IT-kostnadene totalt sett. Å bruke et enkelt system reduserer også opplæringskravene for sluttbrukere, siden de bare trenger å lære ett system i stedet for å samhandle med mange individuelle applikasjoner.

Nøyaktig prognose

Enterprise resource planning programvare gir brukerne dine, og spesielt ledere, verktøyene de trenger for å lage mer nøyaktige prognoser. Dette hjelper programvarebrukere, og virksomheter som helhet, til å tenke fremover og planlegge hva de trenger fra lager og salg ned til økonomi og kundeservice. Med sterkere prognoser kan virksomheter effektivt redusere forretningskostnadene, noe som sparer penger og blir en mer samlet proaktiv enhet. Siden informasjonen innen ERP er så nøyaktig som mulig, oppdatering i sanntid, kan virksomheter gjøre realistiske estimater og mer effektive prognoser.

ERP System gir deg integrert informasjon

Enterprise resource planning programvare fungerer som et sentralt knutepunkt for all viktig informasjon som virksomheten din og avdelingene i den trenger for å opprettholde daglig forretningsskikk og drift. Ingen flere problemer med data spredt over separate databaser; all informasjon vil bli plassert på et enkelt sted.

Dette betyr at du kan integrere plattformer som CRM-programvaren din med ERP-programvaren, og holde dataene konsistente, nøyaktige og unike. Kjenn kunden din, ordrene og varebeholdningen din, alt på ett sted. Det er heller ingen grunn til å bekymre deg for om informasjonen du bruker fra systemet er nøyaktig, siden den er oppdatert i sanntid over hele linjen. Dette forbedrer dataens nøyaktighet, noe som eliminerer å gjøre potensielle forretningsfeil med falske data og analyser.

Forbedret kundeservice med ERP

ERP-systemer pleier vanligvis å komme med en slags CRM-applikasjon (Customer Relationship Management) sammen med salg, økonomi og andre kontorer. CRM-funksjonen til en ERP er ekstremt viktig, siden den viktigste måten en virksomhet forblir konkurransedyktig og “i spillet” er å skaffe tilbake kunder – noe som resulterer i lønnsomhet. For eksempel kan ansatte i salgs- og kundeserviceavdelingen kommunisere med kundene og forbedre forholdet til dem gjennom raskere og mer nøyaktig tilgang til kundenes informasjon og historie som et ERP-system gir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.